Späť na Blog
18. augusta, 2021

Prečo si vybrať a využívať služby Greenlogy?

Na energetickom trhu pôsobí viac ako desiatka aktívnych dodávateľov elektriny a viacero z nich aj s produktom dodávky zelenej elektriny. V čom je rozdiel? Ako odlíšiť férovú ponuku od Greenwashingu? Odpoveď na otázku, prečo by Vašou voľbou číslo 1 mala byť práve Greenlogy, nájdete v našom blogu.

Prečo by ste mali prejsť na energiu vyrobenú z obnoviteľných zdrojov?

O klimatickej zmene sa už dlho diskutuje. Či jej veríte alebo nie, pravdou je, že počasie nás stále viac prepkvapuje, strácajú sa rozdiely medzi jarou a letom, zimou a jeseňou. Povodne striedajú horúčavy. Prírodné katastrofy, ktoré sme doteraz sledovali len televízii, dorazili aj na Slovensko.

Energetika je jedným z najväčších znečisťovateľov životného prostredia a tvorí najvyšší podiel CO2 v rámci všetkých druhov priemyslu, či ľudskej činnosti.

Odpoveďou na sivú energetiku sú obnoviteľné zdroje elektriny - voda, slnko, vietor, bioplyn v blízkej budúcnosti geotermál. Emisná stopa uhoľnej elektrárne (v celom životnom cykle) je viac ako 800 kg CO2/MWh, plynovej cca 490 kg CO2/MWh, solárnej menej ako 50 kg CO2/MWh a veternej 11-12 kg CO2/MWh. Uvedomujete si ten rozdiel? Je priepastný.

 

V čom sa Greenlogy odlišuje od konkurencie?

Odlišnosť a jedinečnosť nášho príbehu máme zakódovanú vo firemných hodnotách, v našej DNA.

 

Skutočná zelená elektrina vyrobená na Slovensku

Greenlogy - energetický mix sa skladá výhradne z elektriny vyrobenej na území Slovenska z vody, slnka a bioplynu. Zmena dodávateľa energie na Greenlogy môže znížiť uhlíkovú stopu Vašej domácnosti alebo firmy a zároveň podporujete rast podielu obnoviteľných zdrojov v celkovom energetickom mixe Slovenskej republiky. Zodpovedne sa staráte o to, aby naše deti žili v zdravom a udržateľnom životnom prostredí. Nezanedbateľný je aj rast pracovných pozícií v rámci obnoviteľnej energetiky. Na základe priemernej spotreby všetkých naších zákazníkov v segmentoch domácností a firiem sme spočítali, že priemerná domácnosť vďaka Greenlogy ušetrí ročne 871 kg CO2 a priemerná firma zasa 25.657 kg CO2 (priemerný obsah CO2 v 1 kWh elektriny v rámci celoslovenského energetického mixu je 155,48 gr.)

Greenlogy_mix_a_dopad-na-životné-prostredie

No Greenwashing

Počas celého zmluvného vzťahu máte prehľad, aké zdroje elektriny pre Vás v Greenlogy a vykupujeme. Ak máte preferenciu lokality alebo typu zdroja vyberiete si, ktorý z nich budete podporovať. Môžete sa slobodne rozhodnúť kam pôjdu Vaše peniaze. Greenlogy je mostom medzi výrobcami zelenej elektriny a jej spotrebiteľmi. Princípmi udržateľnosti sa riadime aj v každodennom živote firmy. Sledujeme a znižujeme našu uhlíkovú stopu. Všetko transparentne, otvorene, žiadne zelené vymývanie mozgov.

Otvorene a fér

Plníme naše sľuby a Vaše očakávania. Náš partnerský vzťah bude vždy otvorený a fér. V našich jednoduchých zmluvách a obchodných podmienkách nenájdete skryté klauzuly a pokuty, ktorými Vás budeme vydierať. Štandardné zmluvy pre domácnosti sú bez viazanosti. Zákazníkom Greenlogy počas celého zmluvného vzťahu ste, pretože chcete a nie pretože musíte. Ak ste nespokojný, vyriešíme Váš problém, ak neuspejeme, môžete slobodne odísť k inému dodávateľovi.

Greenlogy_infografika_energeticky_mix

Inovácie

Princípmi udržateľnosti sa riadia všetky naše produkty a služby vytvorené na mieru pre bežného spotrebiteľa zelenej elektriny a rovnako aj domácich výrobcov elektriny. S produktmi (Green VBattery, GreenCar) vždy využijete svoju elektrinu na maximum, čím zároveň podporujeme vašu slobodu a nezávislosť. Naše služby ako napr. ponuky, zmluvy riešime výhradne online, digitálne, bez použitia papiera.

Nadštandardný servis a jedinečný osobný prístup

Ak hľadáte VIP servis alebo skrátka nemáte čas riešiť komplikované procesy v energetike a navštevovať zákaznícke centrá, v Greenlogy ste na správnom mieste. Za každých okolností proaktívny servis a osobný prístup Vám dokáže, že Greenlogy je výnimočný projekt a zaslúži si Vašu pozornosť. Naši zákazníci nám opakovane vyjadrujú svoju dôveru a tak v prieskume spokojnosti podľa systému CSAT dosahujeme 98% spokojnosť a podľa NPS 91/100.

 

 

ONLINE PONUKA

 

Súvisiace články

Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie.
Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie. Používanie uhlia môže byť o pár rokov vzácnosťou. Aj preto stále viac riešime alternatívne zdroje energie. Najväčší rozmach v poslednom čase zaznamenáva výroba slnečnej…
Prečítať
Efektívna výroba elektriny v domácnosti? S Green VBattery no problem.
Efektívna výroba elektriny v domácnosti? S Green VBattery no problem. Využívate solárne panely na výrobu elektriny? Tak to vám zrejme párkrát vŕtalo v hlave, či by sa nevyužitá, prebytočná elektrina zo solárnych panelov dala uložiť a spot…
Prečítať
Biomasa na Slovensku? Obnoviteľný zdroj energie s veľkým potenciálom.
Biomasa na Slovensku? Obnoviteľný zdroj energie s veľkým potenciálom. Prioritou celosvetovej energetiky je čo najčistejšia výroba energií. Aj preto sa do popredia dostávajú obnoviteľné zdroje energie, ktoré predstavujú budúcnosť ľudstva. …
Prečítať
Od nového roku už len 100% zelená elektrina! Čo to pre vás znamená?
Od nového roku už len 100% zelená elektrina! Čo to pre vás znamená? Až do príchodu prelomového roku 2020 nebola bežná dodávka zelenej elektriny do domácností, navyše, ktorá by bola aj administratívne potvrdená slovenskými zárukami pôvod…
Prečítať